Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ωραιόκαστρο : Στις 4 Δεκεμβρίου οι εκλογές στον Φιλοζωικό σύλλογο Ωραιοκάστρου

14068262_1832114613688561_2639946146714461751_nΠαρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε κατά πολύ το 50% +1 που απαιτούνταν  η Γενική συνέλευση του Φιλοζωικού συλλόγου, το βράδυ της Δευτέρας.

Το απερχόμενο προεδρείο αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου με τα αδέσποτα, λόγω της γνωστής αδιαφορίας της δημοτικής αρχής και στις ενέργειες του συλλόγου που στάθηκαν όμως αδύνατον να καλύψουν  τις ανάγκες  περίθαλψης και  προστασίας  των αδέσποτων. Από τους παραβρισκόμενους που πήραν το λόγο κατατέθηκαν προστάσεις , εκφράστηκαν ανησυχίες καιστηλιτεύτηκε όπως ήταν επόμενο η αδιαφορία και η απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα.

Αναφέρθηκαν επίσης στα αποτελέσματα της πίεσης που ασκήθηκε από την κινητοποίηση των φιλόζωων μετά την μαζική εξολόθρευση των κουταβιών με φόλες, έτσι που αναγκάστηκε η δημοτική αρχή να αντικαταστήσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και να εξαγγείλει ότι για το 2018θα δοθούν  60.000 ευρώ για τα αδέσποτα. Να σημειωθεί ότι για το 2017 ενώ είχαν προϋπολογισθεί ότι θα διαθέσει  ο Δήμος 15.000 ευρώ, τελικά δεν δόθηκαν ούτε αυτά, αφού οι κτηνίατροι παραμένουν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες τους ακόμα από  το 2016.

Εκτός από τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο Δήμο με τις χρηματοδοτήσεις για τα αδέσποτα, ήταν αναμενόμενο να σχολιάσουν οι φιλόζωοι και τις «απορίες» που εξέφρασε ο δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τις φόλες.

 Αναρωτήθηκε λοιπόν ο δήμαρχος γιατί δεν πέθαναν «και η μάνα και ο πατέρας»  από τις φόλες και πέθαναν μόνο το κουταβάκια, για να βγάλει έτσι το …ιατρικό πόρισμα, ότι δεν πρόκειται για φόλες,αλλά για έναν ιό που χτυπάει μόνο τα κουτάβια.

Αφού αναρωτήθηκαν με τη σειρά τους και οι φιλόζωοι εάν είναι τόσο αδαής ή τον κάνει, απάντησαν ότι στις φόλες, όπως και στην τροφή ορμάνε τα πιο λαίμαργα και η θηλυκιά απλώς περιμένει να φάνε πρώτα τα κουταβάκια και μετά να φάει αυτή. Και για αυτό γλύτωσε.

Έτσι μπορεί να γλίτωσε η θηλυκιά το θάνατο από τη  φόλα, αλλά δεν γλίτωσε  η κοινή λογική από τις απορίες του δημάρχου.   

  Στη συνέχεια συγκροτήθηκε Εφορευτική επιτροπή για τη διενέργεια των εκλογών, κατατέθηκαν υποψηφιότητες και ορίστηκε η ημερομηνία των εκλογών. Οι εκλογές θα γίνουν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ στον ίδιο χώρο στο κτίριο «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ». Αναμένεται ανακοίνωση της Εφορευτικής για περισσότερες πληροφορίες.



http://www.oraiokastronet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου