Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ωραιόκαστρο : Μαθητές και μαθήτριες της Δ΄τάξης λειτουργούν τη βιβλιοθήκη

Μαθητές και μαθήτριες της Δ΄τάξης λειτουργούν τη βιβλιοθήκη με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη. Η συνέπειά τους αξιέπαινη και παράδειγμα για μίμηση και σε άλλους χώρους του σχολείου.                     Είναι μια αρχή στη ζωή τους. Τους θαυμάζουμε.

«ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ» ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΤΟΥ 2ου Δ.ΣΧ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Ο μικρός Στέλιος , ο πρώτος «ποντικός», πριν δυο χρόνια, ήθελε να «τρυπώσει» μέσα σε όλα τα βιβλία.
Πήρε την καρέκλα και κατάφερε να ….. «κατεβάσει το φεγγάρι».

Έτσι το παράδειγμά του ακολούθησαν πολλοί/ές  μαθητές/τριες του σχολείου μας, εξαιτίας κάποιων  παιδιών της Τετάρτης τάξης.                Ο εθελοντισμός τους, έκανε περήφανες τις δασκάλες/τους δασκάλους  τους, που σίγουρα με τη στάση , τη συμπεριφορά τους και την αγάπη τους , ενέπνευσαν «τα παιδιά τους» για προσφορά.                          Βεβαιότατα αυτή η ώριμη συμπεριφορά συγκίνησε και χαροποίησε ιδιαίτερα τους γονείς τους αλλά και ξάφνιασε ευχάριστα τη διεύθυνση του σχολείου που τα θαύμασε, τα βόηθησε όπου χρειάστηκε, καθώς κι όλο τον σύλλογο διδασκόντων που τα ευχαριστεί ιδιαίτερα .
Μ΄ αυτό το σύνθημα, η βιβλιοθήκη του σχολείου μας, ξαναλειτουργεί.  Αυτή τη φορά όμως την αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας της την έχουν αναλάβει μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης.
Η ιδέα ξεκίνησε από τις μαθήτριες Γεσθημανή Τσολακίδη-Μπαζάτη και Κατερίνα Πασματζή. Μήνες τώρα έχουν «τρυπώσει», σε πάρα πολλά διαλείμματα, και νοικοκυρεύουν: τοποθετούν όπως πιστεύουν πως είναι καλύτερα, τα βιβλία στα ράφια, ψάχνουν για τα φθαρμένα βιβλία και τα «γιατρεύουν», κολλούν ταμπελάκια, καταγράφουν βιβλία από καινούριες αγορές ή δωρεές.
Με τον καιρό όμως, έδειξαν ενδιαφέρον κι άλλοι συμμαθητές και συμμαθήτριες και προθυμοποιήθηκαν να «τρυπώνουν» κι αυτοί στη βιβλιοθήκη ξεχνώντας το παιχνίδι σε κάποια διαλείμματα. Οι ποντικοί, λοιπόν,  της βιβλιοθήκης έγιναν πολλοί κι άρχισαν να πιέζουν τις δασκάλες να λειτουργήσουν τη βιβλιοθήκη.
Ήταν συγκινητική η προθυμία τους, η πρωτοβουλία τους και η υπευθυνότητά τους.
Έτσι λοιπόν οργανώθηκαν οι ονοματικές καταστάσεις των τάξεων. Οι υπεύθυνοι/ες της βιβλιοθήκης χωρίστηκαν σε ομάδες. Αποφασίστηκε η βιβλιοθήκη να λειτουργεί την  Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη στα δύο μεγάλα διαλείμματα. Τοιχοκολλήθηκε σε κάθε τάξη πρόγραμμα με τις μέρες που μπορεί να επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη αλλά και γινόταν από τους/τις υπεύθυνες  μια υπενθύμιση λίγο πριν το διάλειμμα.
Με τη λήξη της χρόνιας το σχολείο πρέπει να τους πει ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ»
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΕ ΩΡΑ ….ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δ1/ Βασιλεία Αποστολίδη, Ειρήνη, Λυδία Θεοδωρίδου, Ιωάννης ΜεΪμαρίδης,                   Αλέξανδρος Γραντσάρης, Σοφία Κακνή, Γεωργία Βογιάννου, Μαρία Βαρυδήμου,   Κρίστα Γκαζέζογλου
Δ2/ Ζωή Αλεξίου, Χρύσα Κασάμπαλη, Ζωή Λαζαρίδου, Λέμα Αμπατζίδου, Μπισχινιώτη Μαρία, Στέφανος Μπαρουτούδης,    Νταγλαράκη Μαρία, Θωμάς Μιχαλόπουλος, Βασιλία Νέτα, Λαλιώτη Μαρία,   Βαλαντίνα ΣολεΪμεζίδο
Δ3/ Κατερίνα Πασματζή, Δήμητρα Σαμαρά-Μάλαμα, Αθηνά Τραντίδη
Γεσθημανή Τσολακίδη-Μπαζάτη, Δήμητρα Φαλέκα,                              Αθηνά Σαχανίδου, Αναστάσης Σεκερτζής
Η διεύθυνση του σχολείου και οι δάσκαλοι  σκέφτηκαν πως θα ήταν μεγάλη χαρά για τα παιδιά να αναγνωριστεί η προσφορά τους στην πρωινή προσευχή, να χειροκροτηθούν από όλα τα παιδιά του σχολείου και να τους δοθεί ένα αναμνηστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου