Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Α. Γαβότσης: "Αν πάει η Μυγδονία και η Καλλιθέα στην ΕΥΑΘ οικονομικά δεν συμφέρει στους κατοίκους"

Α. Γαβότσης: "Αν πάει η Μυγδονία και η Καλλιθέα στην ΕΥΑΘ οικονομικά δεν συμφέρει στους κατοίκους"Από τη μία ο «αγώνας δρόμου» της διοίκησης -σύμφωνα με όσα ή ίδια υποστηρίζει- προκειμένου να τρέξει επιτέλους καθαρό και γάργαρο νερό από τις βρύσες των πολύπαθων νοικοκυριών της Μυγδονίας και της Καλλιθέας, και από την άλλη, το «πιστεύω» του δημάρχου πως «αν πάει η Μυγδονία και η Καλλιθέα στην ΕΥΑΘ (φεύγοντας από τα κολοβακτηρίδια και τα νιτρικά της Δ.Ε.Υ.Α.Ω), οικονομικά δεν συμφέρει στους κατοίκους.
Διότι δεν είναι Ωραιόκαστρο {...} Διότι ξέρετε καλά τι σπίτια έχουν, τι κήπους έχουν». Και κάπου ανάμεσα στα λεγόμενα αυτά του δημάρχου, να' σου και εμφανίζονται αυτοί που «κλέβουν» εδώ και πάρα πολλά χρόνια νερό από τη δημοτική επιχείρηση της ύδρευσης, χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Θα μπορούσε βέβαια πάνω στο τελευταίο να πει κανείς, πως είναι λογικό να μη θέλουν να μπουν στο τιμολόγιο της ΕΥΑΘ όσοι χρόνια τώρα αρπάζουν το νερό από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ω και μάλιστα «εις υγεία των κορόιδων». Άλλωστε στο φυλλάδιο που μοίρασε η δημοτική επιχείρηση μαζί(!) με τους λογαριασμούς του νερού, καλούσε τους μπαταχτσήδες να συμμορφωθούν χωρίς πρόστιμα και επιβαρύνσεις, αρκεί να δηλώσουν την «αυθαιρεσία» τους για να πάψουν το «μάρμαρο να το πληρώνουν οι νομοταγείς και συνεπείς καταναλωτές». (βλέπε http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6394-o-dimarxos-epibrabeuei-mpataxtsides-papakonstantinou-oraiokasto.html)
Έτσι λοιπόν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μετά τους μπαταχτσήδες και τα "πιστεύω" του δημάρχου κ Γαβότση, ο οποίος ως πρώην δήμαρχος Μυγδονίας (δύο τετραετίες) φέρεται να γνωρίζει καλά τι συμφέρει και τι όχι τους κατοίκους, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης – Ανατροπής», Γρηγόρης Εδιρνέλης. Ο οποίος αφού θύμισε στον δήμαρχο ότι τα κολοβακτηρίδια και τα νιτρικά στο νερό της Δ.Ε.Υ.Α.Ω το καθιστούν (σύμφωνα με ανακοίνωσή της) όχι μόνο ακατάλληλο προς πόση αλλά και για μαγείρεμα, περιέγραψε τι ζει καθημερινά μία οικογένεια στον Δρυμό με τέτοιο νερό στο σπιτικό της. «Ποιος θέλει να πίνει δηλητήριο φθηνό; Καλύτερα να δίνει κάτι παραπάνω αλλά να πίνει καλό νερό» είπε ο κ Εδιρνέλης, και συνέχισε: «Ο μέσος λογαριασμός της ΔΕΥΑΩ είναι 70 ευρώ περίπου. Περίπου 60 ευρώ κοστίζουν τα νερά, 70 + 60 ευρώ, 130 ευρώ τον μήνα πληρώνει ο καταναλωτής για να έχει νερό που δεν πίνεται» συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος, και κατέληξε όλο νόημα: «Θέλει περίπου (μία οικογένεια) οκτώ εξάδες νερό, ίσως εσείς δεν το καταλαβαίνετε γιατί ...δεν το αγοράζετε». Ήταν μια αναφορά που φάνηκε ότι ενόχλησε τον κ Γαβότση, ο οποίος χαρακτήρισε στη συνέχεια «υπερβολές» τα όσα είπε ο κ Εδιρνέλης, ότι δηλαδή πλένουν τα φρούτα και τα λαχανικά με εμφιαλωμένο και προσέχουν τα μωρά να μην πάει στα μάτια τους το ακατάλληλο νερό.
Πάνω στο κομμάτι ΕΥΑΘ και το τι πρόκειται να κάνει για την Μυγδονία και την Καλλιθέα, ζήτησε να ενημερωθεί από τον δήμαρχο και ο επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης, Γ. Παπακωνσταντίνου.

http://www.politesoraiokastrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου