Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Μίκρα : Πρωτάθλημα Παγκορασίδων 2017

EPESTHΒρισκόμαστε λοιπόν λίγο πριν το final four των παγκορασίδων που θα γίνει στο γήπεδο της Μίκρας το διήμερο 2 και 3 Ιουνίου 2017. Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει πέρασαν ο Ν. Βότσης, ο Άρης, η Ελπίδα Αμπελοκήπων και ο Μυγδονιακός, ομάδες που άλλωστε ξεχώριζαν εξ αρχής. Τα ζευγάρια των ημιτελικών: Ν. Βότσης – Άρης και Ελπίδα Αμπελοκήπων – Μυγδονιακός.
Πώς προέκυψαν οι μονομάχοι από τα ζευγάρια των προημιτελικών:  

  • Ελπίδα Αμπελοκήπων
Με αντίπαλο το Πειραματικό έγιναν δυο αγώνες σε πολύ καλό κλίμα, η Ελπίδα πάντως δεν πέρασε τόσο εύκολα όσο δείχνουν τα αποτελέσματα των δύο παιχνιδιών (3-0 και 3-1), φθάνοντας τελικά στους «4» υπερβαίνοντας ίσως τις δυνατότητές της. Είναι ομάδα πολύ νεανική με αρκετά ψηλά και ιδιαίτερα ταλαντούχα παιδιά αλλά κάπως άπειρη και αργή. Αν είχε οποιαδήποτε άλλη κλήρωση ή αν το Πειραματικό ήταν πιο προσεκτικό σε κάποιες στιγμές κυρίως της δεύτερης αναμέτρησης, πιθανότατα η Ελπίδα θα έμενε εκτός. Σημειώνουμε όμως κάτι σημαντικό: Η Ελπίδα είναι μια ομάδα που βελτιώνεται συνεχώς και η διαφορά της σε σχέση με την αρχή της διοργάνωσης είναι εμφανής. Στη μέρα της μπορεί να παλέψει τον ημιτελικό στα ίσια.  
  • Μυγδονιακός
Ο Μυγδονιακός είχε σχετικά εύκολο έργο αφού ο ΑΣΚ Λαγκαδάς ήταν πολύ φιλότιμος αλλά μάλλον αδύναμος αντίπαλος. Η ομάδα της κας Τρύψια πήρε και τα δύο παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερη πίεση χάνοντας μόνον ένα σετ. Ο Μυγδονιακός δεν είναι ιδιαίτερα ψηλή ομάδα, είναι όμως πολύ «δεμένη», μαχητική, γρήγορη και ισορροπημένη, με καλές άμυνες και πολύ καλό σερβίς, δεν κάνει εύκολα λάθη και διαθέτει πολλές επιθετικές λύσεις. Είναι μάλλον πιο έτοιμη και πιο ολοκληρωμένη ομάδα από την Ελπίδα Αμπελοκήπων με την οποία διασταυρώνεται στον ημιτελικό, υστερεί όμως σε ύψος και ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα με το μπλοκ της Ελπίδας.       
  • Ν. Βότσης
Έχοντας απέναντί του τον ΕΟΣ, είχε εξ αρχής πολύ δύσκολο έργο. Ο Βότσης είχε μάλιστα την μεγάλη ατυχία να χάσει λίγες μέρες πριν τους αγώνες τη βασική του πασαδόρο η οποία υπέστη κάταγμα στο δεξί χέρι (της ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά) και πιθανότατα θα απουσιάσει και από το final four. Έχασε τον πρώτο αγώνα σχετικά εύκολα με 0-3 και παρόλ’ αυτά βρήκε τρόπους να το «γυρίσει» και να πάρει δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο tie break. Έχοντας δει τους αγώνες θεωρούμε πως ο ΕΟΣ, που γενικά από άποψη οργάνωσης και νοοτροπίας είναι υποδειγματικός σύλλογος και αγωνιστικά είναι εξαιρετική αμυντική ομάδα, είχε σοβαρά επιθετικά προβλήματα, ενώ δεν διαχειρίσθηκε με ψυχραιμία την κατάσταση και με βεβιασμένες ενέργειες έχασε μια σίγουρη πρόκριση καθώς ο Βότσης χωρίς την πασαδόρο του, χάνει πολλή από τη δύναμή του. Ο Ναύαρχος παραμένει από τα φαβορί για τον τίτλο καθώς είναι πολύ αθλητική ομάδα με δυνατά άκρα και αξιόπιστα κέντρα. Εμφανίζει πάντως ακόμη προβλήματα στην υποδοχή και στην άμυνα και παίζει κάπως μονοδιάστατα.  
  • Άρης
Πέρασε επίσης στα τρία παιχνίδια τον Αίαντα Ευόσμου που ήταν από τα φαβορί για τον τίτλο. Όλα έδειχναν ότι θα προκρινόταν ο Αίαντας αφού πήρε πολύ εύκολα το πρώτο ματς με 3-0, είναι εμφανώς πιο έμπειρη ομάδα με πολύ καλή άμυνα και υποδοχές, παίζει απλό βόλλεϋ και δεν κάνει εύκολα λάθη. Ενδεικτικό το γεγονός ότι είχε κερδίσει ήδη τον Μυγδονιακό. Όταν όμως ο Άρης, μείωσε τα λάθη του και έβγαλε άμυνες, απέκτησε το πάνω χέρι αφού πάνω στο φιλέ είναι πολύ δυνατός. Έτσι πήρε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο tiebreak (το δεύτερο μάλιστα με ολική ανατροπή από 0-2) σε τρομακτικές μάχες και σετ που κρίθηκαν στους δύο πόντους. Αν και η ομάδα παρουσιάζει κάποια νεκρά διαστήματα με σοβαρά αμυντικά λάθη, οι πιτσιρίκες του Άρη παίζουν με πάθος, κυνηγούν όλες τις μπάλες, έχουν πολύ ταλέντο, μεγάλα άλματα και μεγάλη φυσική δύναμη και μια πολύ γρήγορη και έξυπνη πασαδόρο. Μην ξεχνάτε επίσης ότι ο Άρης του Τσαϊρέλη έχει σαρώσει φέτος τα πάντα.
Η πρόβλεψή μας: Με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες πρόκειται για ένα final four αμφίρροπο όπου κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη καθώς οι πιθανότητες είναι απόλυτα μοιρασμένες ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες. Θεωρητικά, λόγω κλήρωσης και momentum, ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα o Μυγδονιακός.
Αυτά. Εδώ θα είμαστε και για τα λάθη και για τα σωστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου