Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ & ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ & ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
Το αντίτιμο θα είναι από 0,45-0,50 λεπτά για τους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης καθώς το μήκος χρέωσης είναι μικρό, ανέφερε 
ο πρόεδρος της 
Εγνατία ΑΕ.


Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ Διαβατών και Ωραιοκάστρου (στο ύψος του ΤΙΤΑΝ) με προϋπολογισμό περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.
"Ο σταθμός υπολογίζεται πως θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2018 με το αναλογικό σύστημα των διοδίων, δηλαδή θα χρησιμοποιηθεί ως σημείο ελέγχου"δήλωσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης. Ο κ. Αντωνούδης είπε ότι "το αντίτιμο υπολογίζεται ότι θα είναι από 0,45-0,50 λεπτά για τους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης καθώς το μήκος χρέωσης είναι μικρό" και "όσοι διασχίζουν την πόλη από την εξωτερική περιφερειακή από τη δύση προς την ανατολή είναι αυτοί που θα επιβαρύνονται κυρίως".
Ανέφερε δε, ότι ο "ο σχεδιασμός των διοδίων εξαρτάται από το ΤΑΙΠΕΔ και οι συζητήσεις που έγιναν με την Περιφέρεια και με τους δημάρχους της περιοχής αφορούσαν στη λειτουργία των διοδίων με το αναλογικό σύστημα". Εξήγησε ότι με το αναλογικό σύστημα χρεώνεται ο κάθε χρήστης του αυτοκινητοδρόμου ακριβώς τα χιλιόμετρα που διανύει, η χρέωση ανά χιλιόμετρο θα είναι στα 0,03 λεπτά, άρα αν θα κάνει δέκα χιλιόμετρα θα πληρώσει 0,30 λεπτά.


Ο κ. Αντωνούδης επισήμανε ακόμη πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή άλλου σταθμού διοδίων στο νομό Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τρεις σταθμοί διοδίων προς κατασκευή στην Ασπροβάλτα, στην Καβάλα και στο Στρυμονικό Σερρών, και η φάση λειτουργίας τους ενδεχομένως θα είναι το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου